Kaip pakeisti IP adresą Windows XP?

Čia aprašysime kaip pasikeisti kompiuterio IP adresą.

Pastaba: straipsnyje nurodyta kaip pasikeisti lokalų kompiuterio adresą, kai kompiuteris yra už routerio (maršrutizatoriaus) ar kitokiam vidiniam tinkle, bet ne išorinį.  Jei Jus užblokavo koks nors serveris arba svetainė pagal Jūsų išorinį IP adresą (ban) ir norėdami jį pasikeisti skaitykite Kaip pasikeisti išorinį IP adresą?

Dar viena pastaba: Jei norite pakeisti išorinį IP tam, kad pakurti žaidimo serverį, tai žinokite, kad to jums daryti nereikia. Reikia nustatyti NAT taisykles, dar vadinamą port forward maršrutizatoriuje (router).

Lokalaus IP adreso keitimas:

  • Paspauskite Start -> Settings -> Control Panel -> Network Connections
  • Du kart paspauskite ant Jūsų tinklo kortos piktogramos

ip_keitimas_1

  • Atsiradusiame langelyje paspauskite “Properties” (savybės)
  • ip_keitimas_2 Pasirinkite “Internet Protokol (TCP/IP)” ir paspauskite “Properties” (savybės)
  • ip_keitimas_3 Iššokusiame langelyje pažymėkite “Obtain IP address automatically” (gauti IP adresą automatiškai) – jei Jums IP duodamas automatiškai; arba “Use the Following IP address” (naudoti šį IP adresą) – jei IP adresas konfigūruojamas rankiniu būdu ir įveskite reikiamus duomenis (juos turite žinoti iš anksto).
  • ip_keitimas_4 Jei Jūs turite nešiojamą kompiuterį ir pavyzdžiui darbe Jums duodamas automatinis IP, o namie reikia nustatyti rankiniu būdu, naudokite “Alternate Configuration” (alternatyvi konfigūracija), kad nereiktų kiekvieną kartą pervedinėti IP adresus iš naujo (kortelė matoma tik kai pažymėta “Obtain IP address Automatically”).

ip_keitimas_5Tokiu būdu, darbe kompiuteris gaus automatinį IP adresą, o namie negavęs automatinio adreso naudos alternatyvią konfigūraciją, tereikės palaukti maždaug 1 minutę arba mažiau.

165 mintys apie „Kaip pakeisti IP adresą Windows XP?“

  1. sveiki noriu pasikeisti ip kas gali padeti? nes nelabai suprantu is anksto dekojiu!!!

  2. ar tai ne pavojinga internetui nieks neutiks ?

    1. Čia aprašyta kaip pasikeisti vidinį IP į kitą, taip pat vidinį IP iš to paties potinklio. Taip pat šituo straipsniu galima vadovautis, kai norima pajugti du kompiuterius į bendrą tinklą, kai neturite maršrutizatoriaus (tuo pačiu ir interneto.), o tik komutatorių (switch).
      Jei norite keisti išorinį IP, tada taip – Internetas pradings.

  3. Jaigu pvz mano kompiuterio ir routerio ip yra skirtingi. Kompiuterio prasideda 78.. o routerio 192… tai koki ip addressa ir default gateway man reiktu vesti. Subnet mask ir dns serveri zinau, taciau nezinau kuri ip vesti ar kompiuterio ar routerio ir kuri skaiciu pakeisti.

    1. Keista pas jus kombinacija. ip prasidedantis 78 yra jūsų išorinis IP. Ir jei jį matot per http://www.manoip.lt tai dar nereiškia, k,ad jis jūsų kompiuterio.
      Jei turite routerį, tai greičiausiai yra taip: Router išorinis IP prasideda 78, o vuidinis 192, o kompiuterio vidinis tada taip pat prasideda 192. Pasitikrinkit atidžiau, nes manau nesąmonę parašėt.

      Kompiuterio IP patikrinti galite per Start -> cmd -> OK -> ipconfig /all -> Enter

  4. Atsipašau iš kur gauti tuo reikiamus duomenis?
    Cituoju: ” rankiniu būdu ir įveskite reikiamus duomenis (juos turite žinoti iš anksto).”

  5. Aš labai norėčiau, kad kažkas suprantantis kaip man pakeisti ip pakviestų į skype.
    gilvis502
    Velnias gal tu galėtum? Matau tu supranti, labai reikėtų tavo pagalbos.

  6. Velniau. Mane užbanino sa-mp serveryje. 🙂
    Ir man tikrai nereikia išorinio IP… 🙂

    1. Negalima šiaip sau imti ir keisti savo išorinio IP. Jį suteikia interneto paslaugų tiekėjas. Galite tik užmaskuoti, arba naudoti proxy, per kurį nesimato jūsų tikrojo IP. Tačiau tai nepadės apeiti blokavimo žaidimų serveriuose.

    1. Visi kas turi internetą, turi ir išorinį IP. Pas jus išorinis IP yra jūsų maršrutizatoriuje, ir jus užbanino būtent pagal jūsų išorinį IP ne pagal vidinį.
      Vidinis IP skirtas tik vidiniam tinklui ir internete nėra matomas.

  7. Labas, velniau,
    bandziau daryti VPN su itshidden, viską padarau kaip nurodyta, bet kai kompiuteryje bandau prisijungti, meta, jog neteisingas prisijungimo vardas arba slaptazodis (kitaip error 691) jie tikrai teisingi, tikrinausi daug kartų. Ką tokiu atveju daryti?

    1. Na tai ne mano kurta paslauga, todėl jums reiktų kreiptis į jos kūrėjus pagalbos. Jų puslapyje turėtų būti Support arba FAQ skiltys.

  8. sveiki.mar ir torrenta.lt uzdejes bana . uzeinu y torrent.lt, su tor programa,bet kai bandau is ju parsisiust filma ,utorent programoje rodo kad filmas yra bet nesisiuncia.gal galit padet,ar patart.dekui isanksto

  9. Sveiki,

    mane užblokavo viename mamų forume, visą mėnesį rašau moderatorėms, bet taip ir negaunu atsakymo dėl ko, nes negavau jokios pastabos ar įspėjančios žinutės, o iškart metė žinutę „jūsų sąskaita užšaldyta visam laikui” ir nuo to nicko neina atsilogint (Mozilla naršyklėje) t.y. negaliu įeiti į forumą net kaip svečias. Taip pat negaliu įeiti net į jokią bendrą to forumo informaciją metamą per google.
    Bet per naršyklę Internet Explorer, galiu ir naują narį registruoti (leidžia, bet to nedarau), ir draugė savo nicku gali naudotis (tik negaliu savo tuo užblokuotu), bet nematau nė vieno paveikslėlio ar nuotraukos, o tik jų nuorodas.
    Šiuo forumu ir jame esančia informacija naudojausi beveik kasdien, todėl man dabar labai nepatogu, ką galėčiau padaryti, nes kaip suprantu užblokuotas ne išorinis IP, o tik pats nickas, nes bandžiau su juo jungtis pas draugę, tai dabar ir draugė negali nuo jo „atsiloginti” ir negali savu normaliai įeiti (rašiau tą irgi moderatėms, bet niekuo nepagelbėja, atrašė tik „prisijungus į užšaldytą niką, labai dažnai sistema neleidžia atsijungti, blokuojasi forumas”), o jinai iš manęs per Internet Explorer gali prisijungti.

    1. Čia gali padėti tik to forumo moderatoriai. T.y. tik jie gali atblokuoti Jūsų paskyrą.
      Kas dėl Firefox, tai galite pabandyti išvalyti visus laikinus interneto failus. turėtų padėti su „neatsijungimo” problema.
      Kaip tai daryti, esu rašęs čia: http://www.ismokpats.lt/kaip-pasalinti-privacius-ir-laikinus-duomenis-is-interneto-narsykliu/lt/
      Tačiau, dabar naršyklės versijos skiriasi, tad gali būti kad šiek tiek skirsis nurodymai Jūsų naršyklės versijai.

  10. Sveiki, noriu paklausti ar galite pasakyti kaip man pasidaryti is isorinio i isorini tik pasidaryti kita ip nes ant vieno samp serverio uzbanino ir nenoriu moketi lt? Galite pasakyti? jei ka skype augisas3

Komentarai uždrausti.